Inge op TV

Onlangs werd ik bij Seats2Meet uit de zaal geplukt en voor de camera gezet. Wat houdt mij als zelfstandig professional bezig? Wat zijn mijn drijfveren? En wat brengt mij naar S2M? HR-communicatie, Community & Employer Brand Management natuurlijk!

Seats TV

De filmpjes zijn voor Seats TV. Het gaat over ZP-ers en de Society 3.0. Dit thema spreekt mij zeer aan. Het sluit aan bij mijn master thesis Interventie Management. Het format – zoals het nu op tafel ligt – is om tien ZP-ers gedurende een bepaalde periode te volgen. ‘De ZP-ers krijgen op uiteenlopend gebied hulp van experts (Society 3.0). De meest innovatieve ZP-er, die de input van de experts en Society 3.0 het meest effectief heeft ingezet en op die manier de grootste ontwikkeling doormaakt, is de winnaar.’ De vraag is of ik wil meewerken aan dit programma?

In mijn beleving is een zelfstandig ondernemer bij uitstek iemand die graag zelf de ontdekkingsreis wil maken. Slimme zelfstandigen weten waar hun talenten liggen, en waar ze minder goed in zijn dat besteden ze uit. Ik vind de aanname dat zelfstandigen wekelijks om hulp vragen groot. Ook het aannemen van adviezen van anderen, daar blinkt een zelfstandige vaak niet in uit ;- )

Daarnaast spreekt de term ‘meest innovatieve ZP-er’ mij minder aan. We hebben zo onderhand toch wel voldoende Idols-achtige programma’s? De wereld lijkt wel één grote contest te worden. Al die deelnemers waarbij iedereen zo gevat mogelijk uit de hoek probeert te komen. Daarbij heeft innovatief vooral iets te maken met hoe de ander dit concipieert en minder met ZP-er in kwestie.

Wat zou mij wel aanspreken?

Ik denk dat ik het interessant zou vinden om te kijken naar een wekelijkse uitzending waarin een ZP-er centraal staat. Zijn skills worden belicht vanuit drie invalshoeken: Vakmanschap, Ondernemerschap en Netwerkschap (de kunst van het netwerken).

Ik denk aan een ‘Seats2Meet-Sophie’ die op een ‘Nu we er toch zijn’-wijze een S2M-locatie bezoekt, en op onderzoek uitgaat. Aan het einde van de uitzending blijkt of de ZP-er ‘Society 3.0-proof’ is – of niet. Deze korte portretten kun je op de Seats2Meet vestigingen vertonen in een tv-hoek. Met koptelefoon op en een kop koffie en raak je geïnspireerd door de verhalen van collega’s.

Als bijkomend voordeel geef je voorlichting (Die boekhouding moet ik ook echt niet zelf doen.) en je zorgt voor een netwerk stimulans (Hè, wat leuk Inge houdt zich bezig met HR-communicatie, met haar moet ik eens een praatje maken!).

Speak Your Mind

*