Hoe inspireer je jezelf en anderen?

Vaak mailen, twitteren, sms’en mensen mij na een gesprek met mij dat ze het zo’n fijn gesprek vonden en dat ze weer vol inspiratie aan het werk zijn gegaan na mijn interventie. Daarnaast ondervond ik tijdens P-Peer intervisie bijeenkomsten dat met name het onderdeel Socratisch interviewen bijzondere aandacht kreeg. Op veler verzoek en speciaal voor de HUB Summer School ontwikkel ik daarom een training van 1 dag: workshop Socratisch Interviewen.

Socratisch gesprek

Je kent het Socratische Gesprek wellicht voor filosofische vragen, maar je kunt deze methodische wijze van interviewen goed inzetten tijdens netwerk-, briefings-, coach-, advies- en acquisitie gesprekken. Met het stellen van Socratische vragen stimuleer je de ander zelf zijn vraag te beantwoorden.

In een Socratisch Interview gaat het erom zicht te krijgen op aannames, redeneringen en zienswijzen en die gezamenlijk te toetsen op hun geldigheid. Dit is belangrijk voor jou als trainer, coach of adviseur. Het is geen debat of discussie, maar je gaat gezamenlijk – voor jezelf en anderen – duidelijk maken, wat je eigenlijk met woorden en concepten – die hierachter liggen – bedoelt. Je leert ook hoe je zuivere feedback kunt geven en ontvangen.

Workshop info

Datum: 26 augustus 2010 vanaf 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: The Hub Amsterdam
Straat: Westerstraat 187
Plaats: 1015 MA Amsterdam
Prijs: € 75,00 euro (€ 60,00 euro voor Hub-members) exclusief BTW

Aanmelden graag via deze site.

Speak Your Mind

*